ayeuna

Dari Wiktionary bahasa Indonesia, kamus bebas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

bahasa Sunda[sunting]

Nuvola kdict glass.png Etimologi

Kemungkinan paduan dari ari (saat, waktu) +‎ ieuna (ini). Kognat dengan bahasa Indonesia hari ini, bahasa Kendayan ari inian.

Adverbia [su]

ayeuna

  1. sekarang
    Ayeuna, diparengkeun nyorang deui ieu jalan.
    Sekarang, kebetulan melewati jalan ini lagi
  2. hari ini
    Ayeuna téh dinten Minggu.
    Hari ini hari Minggu.
  3. masa kini
Sinal de igual.svg Sinonim